ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Ροζέ κρασί από τη Γαλλία
Αφήστε τον εαυτό σας να εκπλαγεί από αυτό το παγωμένο ροζέ! Θα σας γοητεύσει με τη φρεσκάδα και την απόλαυσή του, ενισχυμένη από μια νότα γλυκύτητας. Είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε πολύ κρύο με μερικά παγάκια. Είναι ιδανικό ως απεριτίφ και θα προσθέσει μια πινελιά πρωτοτυπίας σε όλα τα καλοκαιρινά σας πιάτα.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
Παραδοσιακή μέθοδος με άμεση πίεση και ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία για τη διατήρηση του αρωματικού δυναμικού και της φρεσκάδας.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
100% Grenache
ΓΕΥΣΗ
Απαλή και φωτεινή ροζ απόχρωση.
Φρέσκο και έντονο άρωμα.
Ελαφρύ στο στόμα, λεπτό, τρυφερό και απολαυστικό με εκφραστικά αρώματα κόκκινων φρούτων και εσπεριδοειδών.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟΥ & ΚΡΑΣΙΟΥ
Ένα κρασί απόλαυσης, λεπτό και ελαφρύ, το Rosé On Ice είναι ο ιδανικός σύντροφος για ηλιόλουστα απεριτίφ και ταιριάζει υπέροχα με καλοκαιρινές σαλάτες και ψητά πιάτα. Σερβίρετε με παγάκια ή ακόμα και θρυμματισμένο πάγο!
ΒΡΑΒΕΙΑ
2015: Χρυσό Μετάλλιο στο Gilbert & Gaillard 2016.
Το Le Merlot a la Bouche είναι μια πρόσκληση για ένα 5 με 7 γεμάτο ενέργεια. Η γεύση του είναι απαλή με νότες από τραγανά κόκκινα φρούτα. Να μοιράζεται με μέτρο.
Δημοσίευση: CHÂTEAU FRÉDIGNAC
Ονομασία: VIN DE FRANCE
Περιοχή: BORDEAUX
Χρώμα: Κόκκινο
Ποικιλίες: 100% Merlot
Τρόπος καλλιέργειας: Βιολογικός
Χαρακτήρας: Ελαφρύ/Φρουτώδες
Περιεκτικότητα: 1L
Έτος παραγωγής: 2020
Βάρος: 1 kg
Η οικογένεια Αντινόρι ασχολείται με την παραγωγή κρασιού εδώ και πάνω από 6 αιώνες.
Σήμερα, η επιχείρηση διευθύνεται από τον Μάρκο Πιέρο Αντινόρι με τη στήριξη των τριών του θυγατέρων.
Η παράδοση, το πάθος και η διαίσθηση είναι οι τρεις καθοριστικοί παράγοντες που έχουν οδηγήσει την επιχείρηση Μάρκου Αντινόρι να γίνει ηγέτης στο ιταλικό κρασί.
COTEAUX DU LAYON "Les Plantes" 2018
Vignoble:
Cépage: Chenin
Age de la vigne: πάνω από 65 χρόνια
Densité: 4500 πόδια ανά εκτάριο
Rendement: 30 εκτάρια ανά εκτάριο
Taille: Guyot double Altitude: 100 έως 120 μ
Terroir: Αργιλώδες και χαλικώδες έδαφος πάνω σε σχιστόλιθους
Situation: Υψηλός Λαγιόν
Vinification:
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές inox με έλεγχο θερμοκρασιών.
Sucres résiduels: 90 γρ/λίτρο περίπου
Degré: 12.5% του όγκου
Dégustation
Μεταξύ 10 και 12 °C
Potentiel de garde: από 5 έως 10 χρόνια
Équilibre: γλυκό
Accords mets et vin: Στο απεριτίφ, ως επιδόρπιο με κέικ, τάρτες...
Notes de pêche et d’agrumes
Degré: 12.5% του όγκου
Σύστημα τοποθέτησης Μοντέλο Όγκος επεξεργασίας Διαστάσεις σε εκ. Μ x Υ x Β Επίπεδο θορύβου Λειτουργία θέρμανσης Ενσωματωμένο Koolspace Kool R Έως 10m3 39,4 x 23,2 x 39 36db / 1m 31db / 3m όχι Koolspace Kool R+ Έως 20m3 39,4 x 23,2 x 39 39db / 1m 33db / 3m όχι Fondis C25 Έως 25m3 54 x 38,1 x 52,4 45db / 1m 40db / 3m όχι Fondis C25S Έως 25m3 54 x 38,1 x 52,4 45db / 1m 40db / 3m ναι Fondis C50S Έως 50m3 55,2 x 53 x 59 51db / 1m 47db / 3m ναι Για ενσωμάτωση Fondis C25in Έως 25m3 54 x 54 x 63 43db / 1m 38db / 3m ναι Fondis C50in Έως 50m3 50,7 x 93,1 x 38,2 53db / 1m 50db / 3m ναι Split Fondis SP100 Έως 100m3 48 x100,5 x 39,5 53db / 1m 50db / 3m ναι
Ιστορία: Από την ανάληψή του το 1998 από τον κ. De Neipperg (Clos de l'Oratoire, Canon-La Gaffelière, La Mondotte), το Aiguilhe ανήκει στη νέα γενιά πολύ φιλόδοξων κρασιών που προάγουν την ονομασία Côtes de Castillon σε επίπεδα που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ πριν. Μόλις κέρδισε ένα δεύτερο αστέρι στον οδηγό 2023 της Revue des Vin de France.
Ποικιλίες: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc
Οινοποίηση: Σε ξύλινες και τσιμεντένιες δεξαμενές. Εξαγωγή με αεροπνευματική πίεση. Ζύμωση: 35 ημέρες
Ωρίμανση: Σε νέες δρύινες βαρέλες (20%), πάνω σε λεπτά οινολάσπης, για 16 μήνες. Χωρίς κολλήσεις.
Γευσιγνωσία: Ένα σκούρο χρώμα ντυμένο με βαθύ κόκκινο. Εκφραστικό, το αρωματικό μπουκέτο αποκαλύπτει νότες μαύρων φρούτων, γλυκόριζας, μπαχαρικών και λεπτές ανθικές νότες. Ισχυρή, η γεύση αναπτύσσει μια κομψή ύλη με τανίνες ευχάριστα λειασμένες και μεταξένιες. Η επίγευση είναι πολύ μακρά, παρακολουθούμε λοιπόν ένα πολύ μεγάλο Castillon-Côtes de Bordeaux που υπόσχεται μια πολύ όμορφη εξέλιξη στην παλαίωση.
Η περιοχή οφείλει το όνομά της στον πύργο που υψώνεται στην αυλή του κάστρου. Είναι το απομεινάρι ενός φρουρίου που χτίστηκε τον 12ο αιώνα από τους προγόνους του Μοντεσκιέ. Το έργο κατείχε τότε στρατηγική θέση και έλεγχε τον δρόμο που συνδέει το Μπορντό με την Τουλούζη. Οι πέτρες του φρουρίου θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του σημερινού κάστρου στα τέλη του 18ου αιώνα.
Χάρη στη μακροχρόνια εμπλοκή των διαφόρων γενεών Κρεςμαν στην ιδιοκτησία, που επιβραβεύτηκε το 1953 με την Κατάταξη των Graves,
τα κρασιά του κάστρου Λατούρ-Μαρτιγιάκ συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ των αναφορών της ονομασίας Πεσάκ-Λεογνάν. Η δημιουργία μιας πραγματικής γκάμας κρασιών προήλθε από τους Τριστάν και Λοΐκ. Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού Μαρτιγιάκ, κοντά σε ορισμένες κατοικίες, το Κάστρο Λατούρ-Μαρτιγιάκ έχει δεσμευτεί εδώ και αρκετά χρόνια να εξελίξει τις καλλιεργητικές του πρακτικές για να σέβεται καλύτερα την τοπική πανίδα και χλωρίδα.
Σχόλιο
Βρίσκεται στην κοινότητα του Martillac, αυτή η ιδιοκτησία αποτελούσε κάποτε μέρος του Κτήματος του Μπαρόν ντε Μοντεσκιέ. Στη χαρτογράφηση του Belleyme, γεωγράφου του Βασιλιά, που δημοσιεύθηκε το 1765, αναφέρεται ο τόπος "Vigneau de haut" όπου διακρίνεται καθαρά η αμπελοκαλλιέργεια. Σήμερα, αυτή η ιδιοκτησία ανήκει στον κ. Έρικ Περιν, ο οποίος ξεκίνησε, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ένα εκτενές πρόγραμμα αποδάσωσης και φύτευσης για να δημιουργήσει αυτή την μονάδα από το μηδέν. Λόγω της εξαιρετικής της θέσης, του επιλεγμένου εδάφους και της φροντίδας τόσο για το αμπέλι όσο και για το οινοποιείο, το Château Haut-Vigneau δεν θα αργήσει να παίξει στη μεγάλη κατηγορία.
Γευσιγνωσία
Σκούρο, λαμπερό χρώμα. Πρώτη μύτη από μαύρα και κόκκινα φρούτα (μαύρη σταφίδα, φραγκοστάφυλο), ακολουθούμενη από καπνιστές και ψητές νότες. Ανοιχτό και γευστικό αρωματικό μπουκέτο. Μαλακή επίθεση, καλή τανική δομή, αρμονική υφή. Ευχάριστος όγκος, φρέσκια και αρωματική γεύση (μαύρα φρούτα, ελαφριά καπνιστή νότα στο φινάλε).
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%)
Παραγωγός: Οικογένεια Περιν στο Martillac (33650)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2019
Το κρασί: Ιδού η μεγάλη συσκευασία της υπέροχης cuvée Royale Réserve Brut! Ο οίκος Philipponnat δημιουργεί εδώ σίγουρα ένα από τα καλύτερα μη εσοδεμένα σαμπάνια της περιοχής. Αποτελούμενη από μια πλειοψηφία Pinot noir που προσδίδει βάθος στο σύνολο, αυτή η όμορφη σαμπάνια εξελίσσεται σε μια ακριβή, κομψή, ελαφρώς κρασινή αρωματική και αποκαλύπτει νότες καβουρδισμένου ψωμιού, εσπεριδοειδών, ροδάκινου, μελιού καθώς και μια γευστική πινελιά brioche. Μια κομψή μεταλλική δομή υπογραμμίζει το σύνολο και οι φυσαλίδες εκφράζουν μεγάλη λεπτότητα. Μια αξιοσημείωτη σαμπάνια σε μορφή Magnum που θα σας προσφέρει διπλάσια απόλαυση για να μοιραστείτε!
Ο τομέας: Από τώρα και για περισσότερους από 5 αιώνες (1522), η Philipponnat αναδεικνύει τους σπουδαίους αμπελώνες των χωριών Ay, Mareuil-sur-Ay και Avenay, όλα τοποθετημένα νότια του βουνού Reims.
Περιεκτικότητα: 150cl
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Δοσολογία: Brut (8g/L)
Ποικιλίες: 65% Pinot noir, 30% Chardonnay, 5% Pinot meunier
AOC: Σαμπάνια
Φύλαξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2030
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
Βασισμένο στο παραδοσιακό άρωμα της τζεντζερί, συνδυάζεται με τη γεύση του φρούτου του βουνού. Η συνήθης πικράδα της τζεντζερί εξασθενεί από τον χυμό άγριων μύρτιλων. Καταναλώνεται δροσερό ως απεριτίφ.
ΒΑΡΟΣ: 1.4 κιλά
ΦΙΑΛΗ: Φιάλη 75cl
ΚΩΔΙΚΟΣ: BGEMY
Όμορφο μωβ φόρεμα με λαμπερούς βιολετί τόνους.
Μείγμα από Κάσις που προσφέρει ζωντάνια και κομψότητα και Μύρτιλο που προσθέτει γλυκύτητα.
Λεπτό μείγμα με πλούσια και βελούδινη υφή.
Ιδανικό σε kir royal συνοδευόμενο από το Crémant d’Alsace μας και γιατί όχι ως χωνευτικό.
Λεπτομέρειες προϊόντος: Για να απολαύσετε ιδανικά αυτό το Prestigieuse Ποτό, προσφέρετε στον εαυτό σας επίσης μία από τις συνταγές PRAGEN που διατίθενται δωρεάν για τους πελάτες μας. Αυτό το προϊόν μπορεί να παραδοθεί σε Κούτες, σε Παλέτες ή σε Κοντέινερ. Οι αγορές Επαγγελματιών και Μεταπωλητών διαχειρίζονται με ειδικές συμβάσεις προσαρμοσμένες σε κάθε εμπορική συνεργασία. Καμία κατάθεση πώλησης δεν γίνεται αποδεκτή σύμφωνα με τους γενικούς όρους πώλησής μας.
Μέγεθος: Μεγάλη Φιάλη (52cm x 16cm) /150cl
Αμπελώνας : Ακριβώς στο νότο της Βουργουνδίας, στα σύνορα με το Μποζολέ, η περιοχή της ονομασίας ξεπερνά αυτή του χωριού. Το χωριό του Αγίου Βεράντ έχει ένα "δ", η ονομασία δεν το έχει γιατί συλλέγεται από έξι χωριά. Ιδρύθηκε το 1971, είναι η προτελευταία ονομασία που δόθηκε στην περιοχή του Μακονέ.
Αμπελουργία :
Το έδαφος : Ένα πολύ ασβεστολιθικό κόκκινο έδαφος, σε κλίση άνω του 50 % εκτεθειμένο πλήρως νότια. Όλες οι εργασίες του αμπελιού γίνονται αποκλειστικά με την πλάτη και με το χέρι.
Πυκνότητα φύτευσης : 8.500 φυτά/εκτάριο.
Κλάδεμα : Γκιό.
Ηλικία : 45 ετών.
Συγκομιδή : Χειρονακτική.
Αποδόσεις : Μεταξύ 40 και 45 εκατόλιτρα ανά εκτάριο ανάλογα με τα έτη.
Σταφύλια υπερώριμα σκόπιμα.
Οινοποίηση : Πολύ μακρά οινοποίηση, σε κρύο πάνω σε λεπτό ίζημα. (μεταξύ 15 °C και 20 °C)
Ωρίμανση : 100 % ωρίμανση σε βαρέλια από δρυ 1 έως 3 κρασιών. Η ωρίμανση σε βαρέλια διαρκεί από 9 έως 12 μήνες.
Το σπίτι Paul Jaboulet Ainé είναι μια πραγματική αναφορά στην κοιλάδα του Ροδανού.
Μια ευχάριστη φρεσκάδα που αντέχει σε όλες τις δοκιμασίες, αυτή η σοδειά θα ενθουσιάσει τους λάτρεις με τον καρπό της.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Ιταλία
Περιοχή παραγωγής: Κοιλάδα του Ροδανού
Ονομασία: Cotes-du-rhone
Σοδειά: 2020
Αλκοόλ: 14°
Περιεκτικότητα: 75cl
Ο θρύλος λέει ότι φοινικικά πλοία, παρασυρμένα από τους κανονικούς ανέμους μιας «Θαλάσσιας Βρύσης», αποβιβάστηκαν στην μεσογειακή ακτή τον 6ο αιώνα π.Χ. Έφεραν μαζί τους την τεχνογνωσία της καλλιέργειας της αμπέλου και της οινοποίησης. Συμβουλές για συνδυασμούς φαγητού-κρασιού Για καθημερινά γεύματα με φίλους, ψητά και μεγάλες καλοκαιρινές σαλάτες. Αυτό το λευκό κρασί θα ταιριάξει τέλεια με τα γεύματά σας με ψάρι, όπως ένα φιλέτο γλώσσας ή μια πέστροφα με αμύγδαλα. Θερμοκρασία σερβιρίσματος 2° 6° Να αεριστεί Όχι
Δουλεμένο με προσοχή, αυτό το κρασί προέρχεται από το καλύτερο αμπέλι μας που κυριαρχεί στην πλαγιά. Η cuvée Antonio προέρχεται από ένα όμορφο αμπέλι Merlot μέσης ηλικίας 20 ετών. Είναι στην αρχή που ξεκινά η δουλειά, η κλάδευση ήταν πιο αυστηρή στους βλαστούς και οι πράσινες συγκομιδές επέτρεψαν καλύτερη συγκέντρωση των φρούτων. Αυτό το κρασί τελικά συγκομίστηκε με το χέρι για να διατηρηθούν οι ρώγες ανέπαφες και στη συνέχεια οινοποιήθηκε σε μικρούς κάδους, επιτρέποντας και πάλι καλή εξαγωγή των στοιχείων που περιέχονται στη φλούδα και στο χυμό σταφυλιού. Η συγκομιδή ανακατεύεται τελικά 2 φορές την ημέρα μέχρι το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης και στη συνέχεια περνά σε βαρέλια από δρυ με λεπτό κόκκο.
Μύτη Διακριτική στην αρχή, στη συνέχεια περιπλέκεται με αρώματα από κεράσια, τρούφες και μαρμελάδα φρούτων.
Γεύση Ωραία γλυκύτητα στο στόμα συνοδευόμενη από νότες μαρμελάδας κερασιών και μεταξένιες, καλά περιτυλιγμένες τανίνες.
Γενική εντύπωση είναι ένα κρασί που ταιριάζει.
Προϊόν: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Ωριμασμένο σε βαρέλια από δρυ
Επιφάνεια: 0.5 εκτάριο
Ποικιλία: 100% Merlot
Έδαφος: αργιλώδες-ασβεστολιθικό- Πλαγιά
Όψη: έντονο, βαθύ, ζωντανό και φρέσκο χρώμα
Απαλή ρόμπα με όμορφες ασημένιες ανταύγειες.
Έχουμε εδώ ένα λαμπερό μουσκάτο, όπως πρέπει να είναι στο terroir του Λουνέλ: ροζ, λυκίσκος, φρούτο του πάθους, μάνγκο, σμέουρα και λάιμ… Ένα βιταμινούχο κοκτέιλ.
Η γεύση είναι καθαρή, φρέσκια και τονωτική με αυτά τα αρώματα από μικρούς ξινούς κόκκινους καρπούς στο φινάλε.
Διαθέσιμο σε φιάλες ή σε χύμα.
Χρυσό μετάλλιο FEMINALISE (κριτική επιτροπή 400 γυναικών) 2023
Η cuvée Rosé ξεχωρίζει για το σώμα και την έντασή της. Φρέσκια και γενναιόδωρη σε φρουτώδεις νότες, αυτή η cuvée συνδυάζεται τέλεια με εκλεκτά αλλαντικά, κρέατα με χαρακτήρα και ιδιαίτερα με επιδόρπια που περιέχουν κόκκινα φρούτα ή εξωτικά φρούτα.
Παραγωγή στην περιοχή Σαμπάνια, αυτό το ΣΠΟΥΔΑΙΟ, ΕΛΕΓΑΝΤΙΚΟ, ΣΕΞΙ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ λικέρ με βάση το φυτό ΚΟΡΟΣΟΛ, ξεχωρίζει για το υποδειγματικό του μείγμα από πινό νουάρ, σαμπανιζέ και Κοροσόλ, ενισχυμένο μέσω μιας ιδιαίτερα υποβλητικής και μοναδικής στον κόσμο ζύμωσης, με μια παραδοσιακή τεχνική που προέρχεται από το Καμερούν με έναν πρωτότυπο τρόπο και που συνδυάζεται με την περιοχή Σαμπάνια της ΓΑΛΛΙΑΣ, όπου ολοκληρώνεται και εμφιαλώνεται σε γυάλινες σιλουέτες σαμπάνιας με υποδειγματικό τρόπο, αυτός ο νόστιμος θησαυρός των Φαραώ. Ένα προνομιακό ποτό που φέρει την Αφρική και εμπνέεται από αυτήν κατά 80% και που, μέσω της εφευρετικότητας και της τόλμης της δημιουργίας του, αφιερώνεται ως ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ & ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΛΙΚΕΡ ΠΡΕΣΤΙΖ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, έχοντας έναν χαρακτήρα και μια ιστορία που αξίζει περισσότερες από μία επισκέψεις, δεδομένης της κρεμώδους εμφάνισής του, του χρώματος που υποδειγματικά κυμαίνεται από λευκό σε καραμελωμένα στοιχεία, της θεϊκής του γοητείας και αναζωογόνησης, της γευστικής του διάστασης που είναι υποδειγματικά θεϊκή και πολύ ελαφρώς.
SKU:007BPLPPO003
Contenance:75cl
La Médiévale : ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Μόνο 16.60 €/λ
La Médiévale: Ειδική και περιορισμένη προσφορά δύο εμβληματικών μεσαιωνικών ποτών και της μεσαιωνικής μουστάρδας με υγρό.
Τα διάσημα Hypocras "Φίλτρο Αγάπης" T.M. σε γυάλινη φιάλη και η νέα μουστάρδα με υγρό.
Μουστάρδα που παράγεται σε συνεργασία με την μουσταρδοποιία Cathare από το Castelnaudary.
Μουστάρδα 100% Οξιτάν.